ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin diagnosticarea la timp, spun specialiștii

Publicat: miercuri, 1 Noiembrie 2023 , ora 20.16
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
În ultimii 3 ani, numărul de pacienți înscriși în Programul național de boli cardiovasculare a crescut cu mai bine de o treime, astfel că la ora actuală sunt în jur de 35.000 de pacienți cu astfel de afecțiuni, arată statisticile naționale.

Putem preveni bolile cardiovasculare prin diagnosticarea la timp, spun specialiștii în Sănătate.

„Pentru a avea o inimă sănătoasă și mâine, astăzi trebuie să alegem prevenția. În lupta cu afecțiunile cardiovasculare, un stil de viață sănătos, renunțarea la factorii de risc sunt esențiale, însă toate aceste lucruri pornesc de la o vizită la medicul de familie, pentru o consultație de prevenție. Pentru categoria de persoane peste 60 de ani, consultația de prevenție la medicul de familie pentru depistarea precoce a unor afecțiuni se acordă de două ori pe an", a spus directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov, Ancuța Daisa.

Această consultație include, printre altele, evaluarea stilului de viață și a comportamentelor cu impact asupra sănătății, cu accent pe nutriție sănătoasă, consiliere pentru o alimentație echilibrată, combaterea obezității, controlul consumului de alcool și renunțarea la fumat, precum și evaluarea riscului oncologic de boală cronică.

Cum se poate beneficia de investigații paraclinice ne-a spus tot reprezentantu CAS Brașov, Ancuța Daisa:

„Persoanele asigurate care suferă de afecțiuni cronice pot beneficia de investigații paraclinice pe baza biletului de trimitere emis în urma consultațiilor preventive. Aceste analize de laborator pot fi solicitate de medicul de familie, cu condiția ca acestea să nu le fi făcut deja în același an în care are loc consultația de prevenție".

Mai multe detalii despre tipurile de investigații medicale asigurate prin acest program puteți afla dacă intrați pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Camelia Vlad