ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe proteste și greve în următoarea perioadă, la Brașov

Publicat: miercuri, 8 Noiembrie 2023 , ora 14.21
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Mai multe proteste și greve se anunță la Brașov în perioada următoare.

Pe data de 15 noiembrie, angajați ai uzinelor brașovene Tohan Zărnești, Metrom și Carfil vor protesta în fața instituțiilor, nemulțumiți de noile măsuri fiscal-bugetare anunțate de Guvern.

Potrivit reprezentanților din Alianța Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică, noile măsuri nu sprijină industria de apărare și nu fac decât să afecteze nivelul de salarizare al angajaților. 

Aceștia susțin că industria de apărare, considerată îniante de ‘89 una de grad zero, a ajuns printre ultimele din țară la grila de salarizare.

„Astăzi, când vorbim, salariile acestor ultra-specialiști, forță de muncă ultra-calificată, au ajuns la nivelul câștigului mediu brut, la o categorie de salariați din salubritate, dacă vă dați seama, undeva la 5000 și ceva de lei. Aceste salarii, la unele dintre societățile noastre, cum sunt și societățile din Brașov, ajung cu mult sub media aceasta de 5000 și ceva de lei, undeva pe la 4.000 lei. Această lege are foarte multe puncte care afectează această forță de muncă. Rezultatul va fi că forța de muncă va migra spre alte domenii, ori din România, ori din afară, ori vor merge la concurența din domeniu. Deci te chinui să specializezi pe cheltuiala ta, a unor întreprinderi de stat, personalul și pe după aceea să-l dai gratuit în altă zonă”, a spus vicepreședintele ASIAA, Ulise Toader.

Protestele angajaților din industria de apărare au început luni la Moreni, iar astăzi au avut loc la Orăștie.

Urmează un alt miting mâine, 9 noiembrie la Cugir, săptămâna viitoare la Sadu și Brașov, iar pe data de 22 noiembrie, va avea loc un miting în Piața Victoriei.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Nu pierde niciodată o emisiune importantă, o melodie preferată sau cele mai recente știri.

Descarcă acum aplicația Radio România și te poți bucura de posturile de radio preferate oriunde și în orice moment!

Aplicația Radio România este disponibilă atât în AppStore, cât și în Google Play




Ruxandra Stoica