Înapoi

Începe SCIFEST 2023 – Program de știință și industrii creative

Publicat: luni, 6 Noiembrie 2023 , ora 15.00

„SCIFEST – Programul de știință și industrii creative” va avea loc între 9 și 11 noiembrie, la Brașov.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și oferă oportunități de educație pentru sănătate, protecția mediului și știință.

Joi, 9 noiembrie, între orele 17.00 – 19.00, în mansarda Casei Baiulescu, puteți participa la Atelier de Burnout, coordonat de Cristina Mirică. Workshop-ul este dedicat tinerilor și adulților care doresc să combată stressul și să aibă o viață mai echilibrată și mai sănătoasă.

Vineri, 10 noiembrie, începând de la orele 13.00, Andrei Blumer, de la Asociația de Ecoturism din România va prezenta Codul Bunelor Ecomaniere, dedicat celor care doresc să afle mai multe despre cum să păstrăm balanța între consumul nostru și mediul înconjurător, ce fel de ecomaniere să practicăm, care sunt atitudinile și gesturile responsabile pe care le putem face și caree depind de noi direct.

Ziua de sâmbătă este dedicată experimentelor științifice și jocurilor educaționale, roboticii și programării.

„Cu acest prilej, Filiala nr. 4 – Centrul Info-documentar «Valeriu Braniște» vă invită la Sufrageria din Mall Magnolia, între orele 10,00-14,00 pentru experimente fizico-chimice, ateliere de robotică și ateliere de educație STEM (Știință, tehnologie, inginerie, matematică). Acestea vor fi coordonate, în ordinea enumerată anterior, de chimist Adriana Neculăiță, de membri ai Clubului de Coding și Robotică al Filialei 4 împreună cu Dan Pica - tester de jocuri și de membri ai Clubului de Service Learning IMPACT din cadrul Filialei 4. Vă îndemnăm să vă încercați puterile cu kit-urile robotice - veți putea monta, construi și crea roboți solari, mână de cyborg, braț robotic și multe altele. De asemenea, veți face primii pași în educația STEM. Și mai mult, veți descoperi fenomene chimice și fizice, testând cât de multe se pot experimenta, cu materiale la îndemâna oricui”,
au precizat organizatorii.

Detalii în broșura programului, aici:

Broșură SCIFEST - Programul de știință și industrii creative


Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Radio România Brașov FM