Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sezonul de iarnă se apropie. Recomandări de la Salvamont

Publicat: luni, 6 Noiembrie 2023 , ora 13.18
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Având în vedere că se apropie sezonul de iarnă, iar ziua devine tot mai scurtă, salvatorii montani vin cu câteva recomandări pentru iubitorii de drumeții.

„Recomandăm turiștilor să țină neapărat cont de acest lucru; să-și pregătească turele din timp, să-și lase o rezervă. Nu în ultimul rând, apropierea de sezonul de iarnă înseamnă că la altitudini de peste 1.800 – 2.000 de metri, practic, la ieșirea din zona împădurită, pot exista zone acoperite cu zăpadă, poate chiar și gheață. Deci, în bagajul de excursie ar trebui deja să ne gândim la echipamentul specific de iarnă: încălțămintea specifică, hainele mai groase și de schimb, cât chiar și la echipamentul care ne ajută la deplasarea pe zone înghețate, gen colțari sau chiar și un piolet”, a explicat salvatorului montan Nagy Alexandru Elemer, de la Serviciul Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov.

Din rucsan nu trebuie să lipsească niciodată lanterna, reamintesc salvatorii montani, precum și o pelerină de ploaie, baterii de rezervă, hartă și busolă, un briceag multifunctional, spray pe bază de piper, în caz că ne întâlnim cu animale sălbatice mai puțin prietenoase cu omul, precum urșii, baterie externă pentru telefon, folie de supraviețuire, provizii de hrană, o sticlă de apă și un baton energizant.

De asemenea, la plecarea în drumeție telefonul este bine să fie încărcat la maxim și cel mai important: nu plecați niciodată singuri pe munte!

Citește și:
Sistemul GSP al telefonului, în ajutorul celor rătăciți pe munte

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Nucu Jalea