ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salt spectaculos pentru Universitatea Transilvania, în topul Shanghai 2023

Publicat: vineri, 27 Octombrie 2023 , ora 19.10
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Salt spectaculos pentru Universitatea Transilvania, în topul Shanghai 2023.

Instituția de învățământ superior din Brașov a înregistrat o creștere remarcabilă a numărului de apariții în, pe domenii de studii, fiind indexată la 3 categorii.

Universitatea Brașov figurează în top la egalitate cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, UMF Carol Davila din București și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, Universitatea din București și USAMV Cluj-Napoca au câte 2 apariții, în timp ce o apariție înregistrează Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnica din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Mai mult, Universitatea Transilvania a urcat și în topul Times Higher Education, între universitățile din România.

„Universitatea Transilvania din Brașov este pe locul patru în ceea ce privește domeniile menționate în acest top, dar dumneavoastră v-ați obișnuit deja cu ascensiunea universității în clasamentele internaționale. Așteptăm cu nerăbdare un nou top, cel făcut de americani și sperăm ca acolo poziția să fie și mai bună. Deci, o dovadă clară a evoluției universității noastre și a recunoașterii acestei evoluții pe plan național și internațional”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

Citește și:

Adina Chirvasă