ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vizită surpriză, astăzi, la Grădinița Nr. 9 din Brașov

Publicat: marți, 7 Noiembrie 2023 , ora 13.54
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Vizită surpriză, astăzi, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Brașov.

Smiley, ambasador Unicef România, i-a vizitat pe cei mici, s-a jucat cu ei, a dansat, a cântat, a făcut înviorarea de dimineață, iar copiii i-au adresat și întrebări.


Acțiunea a făcut parte din proiectul „România pentru fiecare copil”.

Artistul, care are și el o fetiță de doi ani, ne-a spus ce a însemnat pentru el experiența de la grădinița din Brașov:

„Copiii sunt foarte sinceri. Pentru că am și eu un copil acum, simt că sunt din ce în ce mai apropiat de vârsta copilăriei. Revin așa la jocurile copilăriei și la bucuriile gratuite și sincere pe care le oferă copilăria”.

Smiley ne-a spus și ce l-a impresionat la vizitele din țară organizate de Unicef în cadrul proiectului „România pentru fiecare copil”:

„Sunt o grămadă de probleme pe care le-am observat mergând pe teren cu Unicef. (...) Am întâlnit comunități a căror provocare era cum ajunge copilul la școală. Erau copii care așteptau după frații lor ca să facă schimb de încălțări ca să ajungă la școală (...) Probleme pe care Unicef încearcă să le rezolve de o grămadă de vreme. Unele sunt aproape rezolvate, altepe pe drum spre rezolvare. Doar că durează foarte mult. Și asta e cel mai grav. Pentru că durând atât de mult, se pierd niște generații de copii pe care nu știu cum îi mai putem ajuta când devin adulți”.

Grădinița Nr. 9 din Brașov este una dintre instituțiile de învățământ din România care participă la componenta de educație incluzivă de calitate a proiectului „România pentru fiecare copil”.

„Vizita de astăzi a ambasadorului Unicef România, Smiley, a venit cu mari emoții, atât pentru copii, cât și pentru noi ca adulți. A fost o zi foarte intensă, dar cu zâmbetul pe buze, deschiși către cunoaștere. Am prezentat cel mai important lucru: copilul în plenitudinea sa, în manifestarea sa în cadrul unei instituții de învățământ”, a spus directoarea instituției, Florentina Bordoiu.



Tot din proiectul Unicef „România pentru fiecare copil” face parte și Centrul Comunitar Integrat, deschis la Brașov în parteneriat cu Primăria, prin Direcția de Asistență Socială.

Acesta asigură incluziunea socială, dar și ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor vulnerabili din România.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Radio România Brașov FM