ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În instanță pentru acces neîngrădit în Primărie

Publicat: marți, 7 Noiembrie 2023 , ora 16.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În instanță pentru acces neîngrădit în Primărie.

Consilierii locali liberali spun că primarul Allen Coliban le-a restricționat accesul în mai multe departamente ale instituției, începând de vineri.

Singurul dintre liberali care mai poate intra în toate birourile este chiar liderul de grup al lor, Sebastian Rusu, care este și viceprimar.

Astăzi, aleșii locali liberali au chemat un executor judecătoresc, care a constatat situația, iar cu procesul verbal întocmit, consilierii vor să meargă la Tribunal.

“Un lucru discutat de dl. primar în cadrul consiliului director, dar neanunțat către consilierii locali. Nu au primit niciun fel de dispoziție sau niciun fel de document din care să reiasă că nu mai au acces, ci doar au constatat pe propria piele că nu pot să mai deschidă ușile din Primărie. Pentru brașoveni cu siguranță este o pierdere, de cele mai multe ori pierzându-se în diverse hățișuri birocratice, consilierul local venind și insistând la serviciu de specialitate pentru rezolvarea diverselor probleme ale cetățenilor municipiului Brașov. Acuma nu vor mai putea să o facă, vor trebui eventual să vorbească din timp, să se programeze, plus că li s-a interzis accesul angajaților din primărie pentru a mai merge pe teren cu consilierii locali la diverse sesizări”,
a spus viceprimarul liberal Sebastian Rusu.

În prezent, edilul Allen Coliban este plecat din țară.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea, a explicat că aleșii locali au acces la Biroul de Relații cu consilierii și la sala de consiliu:

„În continuare, domnii consilieri locali au acces în zonele în care își desfășoară activitatea ca reprezentanți ai cetățenilor Brașovului. La fel, angajații Primăriei au obligația ca atunci când există solicitări pentru puncte de vedere sau explicații legate de proiectele de hotărâre sau în cazul în care domnii consilieri doresc să inițieze proiecte de hotărâre, angajații Primăriei asigură tot ceea ce înseamnă partea de consultanță. În continuare, conform prevederilor legale, consilierii locali pot accesa și alte servicii ale executivului primăriei, respectiv fie prin intermediul Centrului de informații pentru cetățeni, fie au la dispoziție instrumentul interpelare, pe care o pot utiliza în cadrul ședințelor de Consiliu Local, să ceară lămuriri necesare executivului”.


Și consilierii social-democrați s-au plâns că le-a fost restricționat accesul în Primărie. În schimb, ei nu știu dacă aleșii locali din partea USR au sau nu acces în orice birou din instituție.


Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Adina Chirvasă