ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început lucrările pentru construirea centurii Comarnic

Publicat: luni, 6 Noiembrie 2023 , ora 19.14
Sursa foto: Facebook / Cristian Pistol
Sursa foto: Facebook / Cristian Pistol

Au început lucrările pentru construirea centurii Comarnic, un prim pas pentru reducerea cozilor de pe DN1 Valea Prahovei.

Potrivit Radio România Actualități, centura are o lungime de 6 km, este proiectată paralel cu DN1 București-Brașov, iar termenul estimat de finalizare este de doar 12 luni, deși pe traseu trebuie construite două poduri peste Prahova și un pasaj peste Magistrala CFR București-Brașov.

Este un proiect pe care autoritățile locale l-au preluat de la Ministerul Transporturilor, a spus președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu:

„Iată că astăzi, după 30 de ani de neputință a mai multor administrații locale și centrale, noi începem efectiv construcția centurii orașului Comarnic. Am speranța că la anul, pe vremea asta, să mergem pe centura orașului Comarnic și mai mult de atât, vreau să știe oamenii că centura va fi parcursă în aproximativ 4 minute”.

Consiliul Județean Prahova derulează o licitație și pentru centura Bușteni-Azuga, șosea cu o lungime de 10 km, unde trei constructori au depus deja oferte.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Radio România Actualități